AAN DE ANDERE KANT IS...

... een theatrale ontdekkingstocht op een van de meest beladen locaties van Nederland: Kamp Westerbork. Na de Tweede Wereldoorlog was deze plek onder de naam Schattenberg bijna twintig jaar lang de woonplaats van Molukse ex-KNIL-soldaten en hun families. Voor het eerst vertellen Molukkers en Nederlanders samen hun verhaal in een grote theatervoorstelling.

 

Reis mee door tijd en ruimte, van Ambon naar Nederland, van alledaags familiegeluk en hartverscheurende conflicten, op zoek naar een gezamenlijke toekomst.

ONTDEKKINGSTOCHT

 

AAN DE ANDERE KANT is niet zomaar een theatervoorstelling: het is een ontdekkingstocht. Bij aankomst bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork neemt een verteller u mee in de bus naar het voormalig kampterrein. Tijdens een tocht vol verhalen en muziek bezoekt u drie bijzondere plekken, waar u een inkijkje krijgt in de levens van drie generaties Molukkers en Nederlanders. Samen vertellen de scènes het verhaal van de familie Melanesy en de mensen om hen heen. Denkt u dat u alles hebt ontdekt? Dan wacht u na afloop van de voorstelling nog een verrassing...

artist impression Schattenberg

MUZIEK

 

AAN DE ANDERE KANT zit vol met live muziek en zang. De band en het koor, geleid door Otek Lumalessil, zingen onder meer originele nummers van Tangarine. De broers van Tangarine dragen ADAK een warm hart toe en schreven krachtige muziek voor de voorstellingen.

KUNST

 

Kunstenaars Karin van der Molen, Junus Ririmasse en Dick Latul maken samen een groot kunstwerk dat onderdeel is van de voorstelling. In dit kunstwerk komen voorwerpen van oud-bewoners van Schattenberg die doen denken aan het leven daar. Onder leiding van Anis de Fretes (oud bewoner van Schattenberg) gaan we deze voorwerpen verzamelen. Koopt u een ticket? Dan kunt u na de voorstelling digitaal de ontdekkingstocht voortzetten en de verhalen van Schattenbergbewoners lezen en zien. Meer lezen.