AAN DE ANDERE KANT IS...

... een theatrale ontdekkingstocht op een van de meest beladen locaties van Nederland: Kamp Westerbork. Na de Tweede Wereldoorlog was deze plek onder de naam Schattenberg bijna twintig jaar lang de woonplaats van Molukse ex-KNIL-soldaten en hun families. Voor het eerst vertellen Molukkers en Nederlanders samen hun verhaal in een grote theatervoorstelling.

 

Reis mee door tijd en ruimte, van Ambon naar Nederland, van alledaags familiegeluk en hartverscheurende conflicten, op zoek naar een gezamenlijke toekomst.

KUNST

 

Kunstenaars Karin van der Molen, Junus Ririmasse en Dick Latul maken samen een groot kunstwerk dat onderdeel is van de voorstelling. In dit kunstwerk komen voorwerpen van oud-bewoners van Schattenberg die doen denken aan het leven daar. Onder leiding van Anis de Fretes (oud bewoner van Schattenberg) gaan we deze voorwerpen verzamelen. Koopt u een ticket? Dan kunt u na de voorstelling digitaal de ontdekkingstocht voortzetten en de verhalen van Schattenbergbewoners lezen en zien. Meer lezen.