HET NEST VAN DE KAKETOE

Aan het begin van het kamp staat als onderdeel van het theaterstuk een kunstobject ‘Het nest van de kaketoe’ – een boom met een nest erin. In het nest wordt een voorwerp gestopt. Daarin kan ook uw ‘herinnering’ aan Schattenberg geplaatst worden. Het voorwerp is fysiek – iets wat in een schoenendoos past, een briefkaartje, een schoen, iets waar u uw dierbare verhaal aan ophangt.

 

Een bezoeker van het kamp en de voorstelling loopt langs ‘Het nest van de kaketoe’, kijkt naar uw voorwerp en leest uw verhaal. Thuis, op zijn of haar smartphone/laptop/computer, ziet de bezoeker ook een video van u over het object en uw herinneringen aan het kamp. We hopen dat zo’n 300 oud-bewoners, nu overal in het land woonachtig en daarbuiten, aan het kunstobject willen meewerken.

AAN DE ANDERE KANT en het Drents Archief werken samen om de verhalen rond Schattenberg en de Moluks-Nederlandse geschiedenis te vertellen.

Wilt u uw herinneringen delen? Anis de Fretes (adefretes@gmail.com), Gita Lopulisa, Pieter Anthony en Mietji Hully verzamelen de verhalen. Schrijf u hieronder in of download de flyer voor meer informatie.

Vertel u uw verhaal, of het verhaal van een familielid of vriend?

Lees het verhaal van Eli Pietersz en zijn trommel op de kleuterschool (klik op de afbeelding):

Eli Pietersz.jpg