top of page

CAST & CREW

The East Side Story wordt uiteindelijk een voorstelling met meer dan honderdvijftig spelers, muzikanten, figuranten en crewleden met zowel Nederlandse als Molukse roots. Of beide.

Naast een enorme groep enthousiaste vrijwillige medewerkers is er natuurlijk ook een professioneel team. Een team 'op de groei'. Voor vrijwel elke voorstelling geldt dat het steeds drukker en drukker wordt en het team dus steeds groter en groter..

Professionals achter de schermen:

Kees Botman en Pieter Stellingwerf van BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) hebben de artistieke leiding. Daarnaast voert Pieter de regie over het gedeelte in Bovensmilde en tekent Kees voor de algehele vormgeving en de technische productie.

Miranda Bolhuis is verantwoordelijk voor de overkoepelende productie, het deel van de voorstelling dat zich afspeelt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork en (een deel van) de communicatie.

Het script voor Bovensmilde wordt geschreven door Sylvia Pessireron. Over de scènes in voormalig Schattenberg (Herinneringscentrum Kamp Westerbork) buigen, naast Miranda, Anis de Fretes en Dinah Marijanan zich. De regie van dit gedeelte komt in handen van jonge Molukse en Nederlandse theatermakers, waarover later meer.

Karin van der Molen ontwerpt het kunstwerk 'Het Nest van de Kaketoe'.

Professionals op de planken:

Aangezien de scripts nog in ontwikkeling zijn, weten we nu nog niet wie er allemaal te zien en te horen zullen zijn. Maar dat een groot deel van de bekende gezichten uit de eerste twee edities zal terugkeren is vrijwel zeker.

Producent en ambassadeurs:

Het bestuur van de stichting Gedeelde Verhalen (Peter Bijster, Mietji Hully, Harm van den Berg, Huguette Estourgie en

Miguel Ririhena) is, net als bij ADAK 1 en 2, de producent van The East Side Story.

Communicatie & PR

Joost Tanasale, Esmee Tapilatu, Martin Schoemaker (metcc), Kitty van der Klugt (metcc) en bjigestaan door Emerson Terinathe en Annemarij Roemahlewang.

En last, but zeker niet least, zijn we zeer verheugd dat een aantal bijzondere mensen zich als ambassadeur van de voorstelling gaat inzetten. Ook hierover later meer.

bottom of page