top of page

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bezoekers van de voorstelling starten in de Molukse wijk in Bovensmilde. Hier wordt een parkeerplaats ingericht. Bussen staan klaar om het publiek naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork te brengen, de plek van het voormalige woonoord Schattenberg. De busrit van ongeveer een kwartier staat onder begeleiding van onze gidsen.

Het eerste deel van de voorstelling speelt zich af in Herinneringscentrum Kamp Westerbork en bestaat uit verschillende kleine scènes waar het publiek in groepjes langs wordt geleid.​ Daarna vertrekt het publiek met de bus richting een nabijgelegen, gemoedelijk festivalterrein, dat met foodtrucks en muziek is ingericht. De tweede gedeelte van de avond staat in het teken eten, drinken en ontmoeten.

Voor het derde deel keert het publiek weer, met de bus, terug naar de Molukse wijk van Bovensmilde, waar de slotvoorstelling zich afspeelt.

Het is ook mogelijk om per fiets de verschillende locaties te bezoeken! Het is niet mogelijk om met de eigen auto de verschillende speellocaties te bezoeken.

 • Wat is East Side Story?
  East Side Story is een avondvullende theaterbelevenis op drie verschillende plekken. Je maakt een theatrale en muzikale reis van voormalig kamp Schattenberg in Westerbork naar de Molukse wijk in Bovensmilde. Een avond vol muziek, dans en heerlijk eten. East Side Story is een unieke voorstelling die je niet wilt missen! De voorstelling begint in herinneringscentrum Kamp Westerbork. Na de oorlog werden daar ruim tweeduizend Molukkers gehuisvest. De naam van het kamp veranderde in Schattenberg. Speciaal voor East Side Story wordt een deel herbouwd. In kleine groepen word je door het kamp geleid en omringd door theatrale taferelen en scènes over het dagelijks leven in Schattenberg. Rondom het kunstwerk ‘Het Nest van de Kaketoe’ komen de verhalen en herinneringen van oud-bewoners tot leven. Daarna kun je vlakbij het Herinneringscentrum in een gemoedelijke festivalsfeer genieten van heerlijke Molukse en Nederlandse gerechten. Uiteraard met muziek! Middenin de Molukse wijk in Bovensmilde speelt het slot van East Side Story. Vanaf de tribune kijk je uit op twee woningen die het decor vormen van het verhaal over liefde en verdriet. Over twee Molukse mensen. Zij zijn in een nieuwe wijk terechtkomen. In een nieuw land. Ze moeten een tussenweg zien te vinden in het behouden van Molukse gewoontes en het integreren in de Nederlandse samenleving.
 • Kan ik de voorstelling East Side Story ook begrijpen als ik ADAK1 en ADAK2 heb gemist?
  Ja hoor, EAST SIDE Story is, net als de eerdere twee voorstellingen van Aan De Andere Kant, een op zichzelf staande voorstelling.
 • Wat kost een ticket voor de voorstelling?
  Er zijn drie kaartsoorten: € 47,00 voor het volledig programma. Dat wil zeggen de voorstelling, het busvervoer van en naar de locaties en de maaltijd. € 37,00 voor jongeren. Dit is gelijk aan bovenstaande maar specifiek voor jongeren met een maximumleeftijd van 18 jaar. € 37,00 voor bezoekers die willen fietsen van en naar de locaties. Deze kaartsoort is dus zonder busvervoer, maar natuurlijk met voorstelling en avondeten. Let op: de drie locaties zijn niet bereikbaar met je eigen auto.
 • Kan ik met de fiets naar de locaties komen?
  De voorstelling speelt zich af op drie locaties. Deze locaties zijn uitsluitend met de bus of met je eigen fiets te bereiken. Niet met je eigen auto. De fietsers starten in voormalig kamp Westerbork. Het eerste onderdeel van de EAST SIDE STORY is in voormalig kamp Westerbork. Het tweede onderdeel in Laaghalen. Het derde onderdeel in Bovensmilde. Degene die kiest om te fietsen moet weten dat er twee keer een route van 7 km afgelegd dient te worden (van kamp Westerbork naar Laaghalen en van Laaghalen naar Bovensmilde)
 • Kan ik met de auto naar de verschillende locaties komen?
  Nee. De locaties zijn uitsluitend te bereiken met onze bussen of je eigen fiets.
 • Waar kan ik mijn auto parkeren in Bovensmilde?
  In Bovensmilde is een grote parkeerplaats beschikbaar voor de bezoekers die met de auto komen. Daar stap je in de bus die je naar de verschillende locaties brengt. In Bovensmilde staat aangegeven waar je kunt parkeren. Volg de aanwijzingen op de gele verkeersboden en van de aanwezige verkeersregelaars. Aanvullende informatie over de route en het parkeren ontvang je ongeveer tien dagen voor de voorstelling per email.
 • De voorstelling duurt van 18:00 uur tot 22:45 uur. Is er ook eten beschikbaar?
  Ja, op het festivalterrein in Hooghalen kun je in een gemoedelijke sfeer genieten van heerlijke Molukse en Nederlandse gerechten. Voor deze maaltijd heb je, middels je ticket, al betaald. Drankjes zijn aan de bar te koop.
 • Wat zijn de mogelijkheden voor mensen met speciale dieetwensen?
  Speciale dieetwensen kunnen doorgegeven worden via riajongstra@buog.nl
 • Wat gebeurt er als een voorstelling wordt afgelast bij slecht weer?
  Bij heel slecht weer kan een voorstellingsavond worden afgelast. Mocht dat het geval zijn, dan zijn de reservedata voor de eerste speelweek maandag 5 en/of 6 juni. De reservedatum voor de tweede speelweek is dinsdag 13 juni. Wanneer een voorstelling moet worden afgelast ontvang je van ons een email met daarin welke vervangende datum voor jou van toepassing is. Informatie over afgelasting zal ook via onze website en sociale mediakanalen gecommuniceerd worden.
 • Mag ik met mijn mobiele telefoon foto’s en filmopnamen maken op de verschillende locaties?
  Fotograferen en filmen is toegestaan op de locaties Westerbork en het festivalterrein, maar niet op de locatie Bovensmilde. Het verspreiden van beeldmateriaal is gebonden aan het Nederlands recht.
 • Is de voorstelling toegankelijk voor mensen die niet zo ver kunnen lopen?
  De locaties waar East Side Story zich afspeelt, zijn goed bereikbaar vanaf de in- en uitstapplekken van de bussen. Er moet wel af en toe een stukje gelopen worden. We raden iedereen aan om goed schoeisel te dragen, de grond van de locaties kan misschien wat drassig zijn. Het gaat globaal om de volgende afstanden die lopend moeten worden afgelegd: Vanaf het parkeerterrein (een weiland) naar de bus is ongeveer 75 meter. Op voormalig kamp Westerbork, waar Schattenberg deels is herbouwd, is het vanaf de in- en uitstapplek van de bus ongeveer 200 meter lopen naar de locatie. Het publiek kan daar rondlopen om verschillende scenes te bekijken. Voor mensen die af en toe willen uitrusten, staan er bankjes. Het festivalterrein in Hooghalen ligt ook op ongeveer 200 meter lopen vanaf de in- en uitstapplek van de bus. Daar zijn voldoende zitplaatsen. In Bovensmilde staat de tribune op ongeveer 100 meter afstand vanaf de bus. Vanaf deze locatie terug naar het parkeerterrein is ongeveer 500 meter lopen. Voor mensen die niet zo goed ter been zijn, is het goed om te weten dat er dus meerdere keren in- en uitgestapt moet worden in de bus en dat er in Bovensmilde een tribune betreden moet worden. Er zijn geen rolstoelen beschikbaar.
east side story

De barak in Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Foto: Joshua Keller

bottom of page