WAT IS ADAK?

AAN DE ANDERE KANT is een theaterdrieluik over de Moluks-Nederlandse geschiedenis.
Over de komst van de Molukkers naar Nederland, hun jarenlange verblijf in woonoorden.
Over verbroken beloftes en acties; de impact die de acties op hen en op andere Nederlanders hebben gehad.
Over het perspectief en de beleving van beide kanten.
Over verzoening.

 

DRIE VOORSTELLINGEN

 

AAN DE ANDERE KANT begon in 2018 met een korte voorstelling op drie markante Molukse locaties in het Noorden, getiteld ‘Een tijdelijk verblijf’. In 2019 volgde deel twee: een wervelende locatievoorstelling op vier voetbalvelden in Groningen en Drenthe onder de titel ‘Buitenspel’. De laatste en grootste voorstelling vindt in 2023 plaats op een van de drie plekken waar zich na de oorlog één van de grootste Molukse woonoorden bevond: Schattenberg. Samen vormen de voorstellingen, maar de voorstellingen staan ook op zichzelf.

 

HOE HEBBEN MENSEN HET ZELF BELEEFD?

 

Het is met dit theaterproject niet de bedoeling om een historische reconstructie weer te geven (‘zo is het echt gebeurd’) maar om te laten zien hoe de mensen het zelf hebben beleefd. De voorstellingen worden gemaakt door een professionele cast en crew met volop ruimte voor participatie vanuit de gemeenschap. De basis is theater, aangevuld met andere kunsten, zoals film, muziek en dans. De voorstellingen spelen op bijzondere en betekenisvolle locaties, waar we optimaal gebruik van maken.

 

STICHTING GEDEELDE VERHALEN

 

AAN DE ANDERE KANT is een project van Stichting Gedeelde Verhalen. De stichting organiseert historische theaterproducties in het Noorden, met zo veel mogelijk participatie uit de omgeving.

Meer informatie en contact: gedeeldeverhalen.nl.

_MG_3093.jpg