top of page

WAT IS ADAK?

AAN DE ANDERE KANT is een theaterdrieluik over de Moluks-Nederlandse geschiedenis. Over de komst van de Molukkers naar Nederland, hun jarenlange verblijf in woonoorden. Over verbroken beloftes en acties; de impact die de acties op hen en op andere Nederlanders hebben gehad. Over het perspectief en de beleving van beide kanten. Over verzoening.

EERSTE TWEE VOORSTELLINGEN

AAN DE ANDERE KANT begon in 2018 met een reizende voorstelling getiteld ‘Een tijdelijk verblijf’. De voorstelling speelde vanaf 19 september tot en met 6 oktober 2018 in kleine zalen in het noorden. In februari en maart 2019 kreeg 'Een tijdelijk verblijf' een succesreprise in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

In 2019 volgde deel twee: een locatievoorstelling met muziek, dans en sport, in 2 helften van 45 minuten, op voetbalvelden in Groningen en Drenthe onder de titel ‘Buitenspel’. Buitenspel was van 4 september tot en met 28 september 2019 te zien.

 

 

 

 

Foto's: Joshua Keller

DERDE VOORSTELING: THE EAST SIDE STORY (2023)

In 2023 vindt de laatste en grootste voorstelling van AAN DE ANDERE KANT plaats, met de titel 'The East Side Story'. Een spectaculaire voorstelling met visuele vondsten, (live)muziek, zang en dans, professionele acteurs en amateurspelers op drie verschillende locaties in de gemeente Midden-Drenthe.

STICHTING GEDEELDE VERHALEN
AAN DE ANDERE KANT is een project van Stichting Gedeelde Verhalen. De stichting organiseert historische theaterproducties in het Noorden, met zo veel mogelijk participatie uit de omgeving.

bottom of page