• ADAK

Verhalencafé’s: de tweede generatie Molukkers in Nederland

In het najaar van 2019 komt het tweede deel van het drieluik Aan de andere kant op de planken. Na het succes van het eerste deel, Een tijdelijk verblijf, vertelt deze theatervoorstelling het verhaal van de tweede generatie Molukkers in Nederland. De productie is een gezamenlijk project van Molukkers en niet-Molukkers en de hoofdrollen worden, net als vorig jaar, gespeeld door getalenteerde professionele acteurs. Het tweede deel van Aan de andere kant is wederom niet een verhaal over politiek, maar over mensen. Daarom horen we graag hoe Molukkers van de tweede generatie en hun Nederlandse leeftijdsgenoten deze periode beleefden. Helpt u ons mee?


Deel uw verhaal

In januari en februari 2019 organiseren we op vier locaties Verhalencafé’s, waarin Molukkers die de jaren zeventig in Nederland hebben meegemaakt hun verhalen mogen vertellen. We zijn benieuwd naar uw ervaringen, belevenissen en herinneringen. Woonde u in een Molukse woonwijk, of juist niet? Hoe keek u naar uw niet-Molukse vrienden of collega’s? Hoe keken zij naar u? Wat vond u van de toenemende politisering binnen de Molukse gemeenschap en hoe verschilde u van uw ouders? Wat maakte dat u zich Moluks voelde, of juist niet?

Ook niet-Molukkers die Molukse vrienden, collega’s of buren hadden zijn van harte welkom. Kende u de Molukkers in uw omgeving goed? Veranderde dat contact in de loop der tijd? Werd u in de omgang met Molukkers beïnvloed door de Molukse acties? Wist u in de jaren zeventig al iets van de geschiedenis van de Molukkers?


Groningen en Drenthe

De Groningse Verhalencafés vinden plaats in de bibliotheken van Appingedam en Marum, in samenwerking met De Verhalen van Groningen (www.deverhalenvangroningen.nl). In Drenthe verwelkomen we u graag in het Drents Archief in Assen en de bibliotheek van Hoogeveen. U hoeft zich voor de bijeenkomsten niet aan te melden en toegang is gratis. Meer informatie: www.adak-theater.nl of info@adak-theater.nl

22 januari 2019: Assen, Brink 4, 19:30 - 21:30 uur

24 januari 2019: Marum, Molenstraat 34, 19:30 - 21:30 uur

6 februari 2019: Appingedam, Professor R.P. Cleveringaplein 5, 19:30 - 21:30 uur

7 februari 2019: Hoogeveen, Willemskade 27, 19:30 - 21:30 uur

Foto: Bert Verhoeff