• ADAK

Doe mee: filmproject Buitenspel

In het tweede deel van Aan de andere kant spelen, net als in het eerste deel, filmfragmenten een belangrijke rol. Daarvoor zoeken we vrijwilligers die mee willen spelen als figurant of... die ons willen helpen de films te maken! Ben je geïnteresseerd? Op zaterdag 15 juni ben je welkom bij de vrijblijvende informatiebijeenkomst in Groningen (Kleine Pelsterstraat 9) die om 13:00 uur begint.


Er kan op verschillende vlakken een bijdrage worden geleverd aan het filmproject, en tegelijkertijd kan iedereen iets oppikken van een discipline. Er zijn zeven vakgebieden. Hieronder volgen de specialismen en welke taken je als vrijwilliger kunt verwachten.


1. Script, regie en opnameleiding Denk hierbij aan meedenken over ontbrekende filmbeelden en uitwerken in een afzonderlijk filmscript en bijbehorend storyboard, het ondersteunen van de regie bij de organisatie en/of de planning.


2. Productie Bij productie werk je samen met een productieleider en filmproductieleider. Je gaat je bijvoorbeeld bezighouden met de catering tijdens de draaidagen, het zorgdragen voor veiligheid en verkeer en schoonmaak en afbraak. Je zorgt dat de filmopnames in goede banen worden geleid, door bijvoorbeeld het klaarzetten van spullen, het overzicht houden over de ruimte(s) etc.


3. Kostuum Hierbij krijg je de mogelijkheid om een soort 'sneak preview' van alle kostuums te krijgen en zie je hoe de cast gekleed en gestyled wordt in de jaren zeventig-sfeer. Je loopt als vrijwilliger een dagje mee in het kostuumatelier.


4. Make-up Assistentie verlenen aan de make-up artist. Ontdek wat make-up voor film inhoudt. Met welke factoren moet je bijvoorbeeld rekening houden? (huidskleur, licht etc.) Maak kennis met het benodigde materiaal en hoe je bijvoorbeeld met een pruik omgaat. Verwacht een soort workshop sfeer.


5. Vormgeving Ga aan de slag met de set design. Wat houdt dat in? Van voorbereiding van props die in de film gebruikt zullen worden tot handen en ogen tijdens de filmopnames.

Concrete voorbeelden:

  • Het maken van protestspandoeken

  • Verzamelen/regelen van auto's uit de jaren '70

  • Gereed maken van een discodansvloer

  • Voor de filmopnames alles gereed maken op de set

  • Tijdens de filmopnames de continuïteit bijhouden (alles moet bij het begin van take 2 weer precies hetzelfde staan als bij take 1)

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken? Kom dan helpen met het maken van de props en het inrichten van de set. Of ben jij een pietje precies, die op detail let en niks over het hoofd ziet? Help ons dan bij de set design tijdens de opnamedagen.


6. Camera, licht, geluid en edit In deze groep werk je samen met een filmmaker en geluidsman. Krijg als vrijwilliger inzicht in het hele proces, van opnames tot montage. Ontdek hoe een filmopname wordt opgezet en uitgewerkt.


7. Communicatie Het communicatie-team houdt zich bezig met sociale media, nieuwsbrieven, pers, zorgt ervoor dat de website up to date blijft en houdt zich al met al bezig met publiciteit. Leer welke tools er worden gebruikt en wat er allemaal bij een communicatieteam voor een theatervoorstelling komt kijken.


Al met al, lijkt een van de vakgebieden je leuk of interessant, geef je dan op via productie@adak-theater.nl.


Data filmopnames:

29 juni

17&18 of 24&25 augustus